Among Us – mordmysteriespel för mobilen

Among Us är nog 2020’s största spelhit! Du spelar som antingen ”crewmate” /besättning eller ”impostor”/bedragare: alltså god eller ond. Vem som tillhör vilken grupp tilldelar spelet var och en slumpmässigt i början. Du är den enda som vet ditt uppdrag med säkerhet. Grupperna har olika uppdrag: laga utrustning för att få rymdskeppet att flyga eller sabotera färden genom att en efter en mörda besättningen. Om en besättningsmedlem upptäcker en kropp kan denne kalla till akutmöte för att i en gruppchatt försöka ta reda på vem bedragaren är och rösta ut en suspekt person. Men det gäller att välja rätt…

Så spelar du Among Us

Med hjälp av grundläggande vertikala och horisontella rörelser flyttar sig spelarna från rum till rum. I rummen försöker bedragaren mörda utan att bli upptäckta och besättningen försöker utföra sina uppgifter. I varje nödsamtal diskuterar spelarna vem som är misstänksam och vem verkar reko. Den spelare som får flest röster sparkar spelet ut till en säker död i rymden. Spelare som dör blir ”spöken” och får se resten av matchen på det viset utan möjlighet att delta i gruppchatten.

Det är i gruppchatten det gäller att komma med anklagelser eller förklara sig om någon kallar säger något i stil med: [spelarens färg] is sus! Sus är kort för suspicious som betyder misstänkt. Och du, det gäller att förklara sig snabbt innan de andra börjar rösta på dig!

Det är nivån på intriger som gör Among Us så roligt att spela. Vänner vänder sig mot varandra, pakter bryts och chatten är väldigt komisk. Man kan spela i publika spel eller egna spel mot sina vänner.

Best Among Us Funniest Chats And Discussions - Games Tweak

Ladda ner Among Us

Among Us är gratis (men innehåller reklam) för IOS och Android och kan laddas ner via resp Appstore. Vill du ha spelet till datorn kostar det cirka 5 dollar via Steam. Spelet är perfekt för dig som vill hänga med nära och kära men inte kan ses under pandemi-restriktionerna.

Dags att börja spela? Här är en guide till hur du blir en framgångsrik impostor och kommer undan med mord på dina crewmates. Här är de bästa tipsen för att hitta the impostor och spela framgångsrikt som crewmate.

Lycka till!


Missa inga speltips!

Varannan torsdag mejlar vi ut ett nyhetsbrev med bland annat ett tips på spel, skriv upp dig!

Processing…
Success! You're on the list.

Fler tips på sällskapsspel

Läs om andra spel vi skrivit om: Power Grid – ett bra spel oavsett nivå på spelarna, hur du vinner monopol (och förlorar vänner på kuppen), Dominion – ett riktigt bra sällskapsspel för två (men också för tre eller fyra), Faraos grav – ett escape room-spel man kan ta med sig, Möllevångskravallerna, 1926: Mordet, ett True Crime-spel som man spelar utomhus i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *