Escape room-knepet som löser rummet snabbare

När jag fick det här tipset av en escape room-ägare i Malmö började jag lösa rum mycket snabbare. I slutet av texten finns också ett bonustips att använda direkt när du och ditt lag kommer in i ett escape room.

Kanske har du testat att spela ett escape room? Om inte, går det i korthet ut på att man ska lösa ett gäng gåtor och ta sig ut från ett låst rum innan tiden tar slut.

Frågan som hjälper dig lösa ett escape room snabbt

Innan man går in i ett escape room går spelledaren igenom reglerna och då får man chansen att ställa frågor ifall något skulle vara oklart.

escape room-frågan används alla saker endast en gång

“Används alla saker endast en gång?” 🙋‍♀️

Detta är frågan som får dig att snabbare lösa rummet. Varför då? Jo, det du frågar är: om jag har använt en sak till att lösa en kluring kan jag då lägga undan den? Om spelledaren svarar ja kan ni använda tipset. Då kan ni fortare lösa rummet med ett enkelt system som ger en snabb överblick genom hela spelet.

Så funkar det 👌

Så här gör ni: lägg sakerna i två högar. En hög för alla saker ni redan använt och en för alla saker ni inte använt. De här högarna hjälper hjärnan att inte lägga någon tid på sådant som inte är aktuellt längre.

Eftersom ni använder systemet med två högar vet ni vilka saker ni ska lägga krut på för att lösa nästa uppgift.

Bonustips för escape room-spelare🤩

Det första ni ska göra i ett rum är nästan alltid att leta efter gömda saker. Dela upp rummet mellan er på ett smart sätt: vi brukar leta på samma sätt som vi gjorde när vi lekte gömma nyckeln som barn: fågel, fisk och mittemellan!

Det var mina två bästa tips. Kommer du använda tipsen nästa gång du bokar ett escape room?

/Martina

PS. Om du vill utreda ett historiskt mord baserat på en sann historia rekommenderar jag Mysteriet i Monte Carlo. Mycket story och fysiska bevis hem i brevlådan: gift, fingeravtryck och du får förhöra vittnen i realtid. Perfekt present till någon som älskar att lösa gåtor.

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *