Exitgames: Faraos grav – vi har spelat đŸ‘»

Faraos grav Àr som ett escape room, fast i ett spel! Under en regnig dag pÄ ett fik testade vi det och blev helt uppslukade i tvÄ timmar. Spelet Àr bÄde klurigt och roligt. Vi recenserar utan spoilers!

NÀr du köper Faraos grav för cirka 200 kronor fÄr du en lÄda med ett skrivhÀfte, dekrypteringsdisk och en massa spelkort med bÄde lösningar och ledtrÄdar. För att lösa klurigheterna rekommenderar jag penna och ett block. Du kommer behöva kladda lite för att kunna lösa gÄtorna.

Det Àr en bra variation pÄ gÄtorna och som gammal Egypten-nörd gillar jag temat. Det Àr bÄde gÄtor dÄ man ska leta, anvÀnda lite matte och lite sprÄklig begÄvning.

Utifall jag skulle sĂ€ga nĂ„got som inte var sĂ„ positivt, sĂ„ Ă€r det att vissa gĂ„torna har ett utseende som inte Ă€r sĂ„ troligt att en arkeolog skulle hitta i en egyptisk grav. SĂ„dana designmissar tycker jag stör spelupplevelsen. Det gör att kvaliteten kĂ€nns lĂ€gre Ă€n vad den de facto Ă€r – det Ă€r ju bara lite grafisk design som saknas.

Men det extra pluset med just detta spelet Àr att man ska anvÀnda precis ALLTING man fÄr i asken, inget Àr för dekoration och inget har speldesignerna lÀmnat Ät slumpen. NÀr du spelar: se till att lÀsa noga för varje ord Àr vÀgt pÄ silvervÄg.

Review: Exit: The Game
Dessa kort innehÄller svar, ledtrÄdar och gÄtor, till detta har du ocksÄ ett noteringshÀfte som innehÄller gÄtor och bilder av rum som du kan leta i.

Spelsystemet pÄ escape room-spelen som exitgames anvÀnder Àr otroligt smart och vÀldesignat. Eftersom varje box Àr designad av olika designers blir boxarna heller inte trÄkiga eller repetetiva, tycker jag i alla fall!

Vad tycker du om escape room-spelen, kommentera gĂ€rna! 👇


Missa inga spelrekommendationer!

Varannan torsdag mejlar vi ut ett nyhetsbrev med bland annat ett spel vi gillar, skriv upp dig!


Du kan köpa Faraos grav hÀr. Vill du se en video om spelet som OBS! innehÄller spoilers, hittar du den hÀr.

Vi har tidigare recenserat escape rooms i Malmö, bland annat: The Ancient Mystery hos The Alley och Irene Adler hos Sherlocked.

Vill du testa att lösa ett true crime-mord i Malmö? Spela MöllevÄngskravallerna, 1926. Samarbete, mord och gÄtor Àr det som gÀller!

Tags: , ,

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *