Hur du garanterat vinner Monopol och förlorar vänner varje gång!

Alla har upplevt det. Evighetslånga monopolrundor som aldrig tar slut, gärna på flera timmar medan stämningen blir allt mer tryckt ju längre tiden går. En av er har börjat vinna och de andra spelarna kommer inte ur sin färd mot botten. Alla vet att färden har åtminstone en timme kvar och allt hopp sätts till lyckosamma tärningsslag. Det är så här släktfejder startar.

Men! Det finns ett sätt för dig att vinna monopol varje gång. Visserligen kommer strategin förstöra spelet för dig, samtidigt som du skadar dina relationer med nära och kära genom att du ljuger för dem. Redo? Då kör vi.

Därför är monopol tråkigt

 • Spelet kan vinnas genom tidig handel och genom att köpa upp så många hus som möjligt.
 • Det tar ofta många timmar och de timmarna består av små beslut som för spelet framåt i väldigt långsam takt.
 • Att vinna eller inte beror i mångt och mycket på om du kan övertyga människor att göra affärer som inte är i deras intresse.

Okej, men exakt hur ska jag spela då? undrar du säkert. Jo, så här: Skaffa billiga fastigheter och köp upp alla hus 🤑 & 🏠

Såhär vinner du monopol varje gång

Del 1: Lägg vantarna på billiga färgserier, låtsas att du vill ha de dyra men att du är för dum för att lägga vantarna på dem.

 • Så fort alla fastigheter är köpta: initiera handel och se till att få all handel med fastigheter ur vägen.
 • Första gången du köper en fastighet: erbjud en attraktiv färggrupp mot resten av dennes tillgångar. Oroa dig inte för att du inte kommer få monopol på just den färgen. Vad som har hänt är att du plötsligt har du skaffat dig en hävstång mot de andra spelarna.
 • Acceptera att de billigaste färgerna är de mest åtråvärda. Järnvägsstationer samt att elverket & vattenverket är värdelösa.
 • MEN! Låtsas om som att du inte vet ovanstående punkt och ljug om att du tror att järnvägsstationerna kan vara extremt viktiga för din överlevnad. På så sätt kommer dina motspelare att också värdera dem högre vilket kommer vara ett steg på vägen mot din vinst (och deras bankrutt)!
 • Bete dig som att du vill ha de dyra färgerna men inte är tillräckligt slug för att lägga vantarna på dem.
 • Ge sken av att du vill ha de orangea och röda gatorna – det kan ge förödande effekt då du får andra att också bry sig om dem. Även om det är statistiskt stor chans att någon kommer gå på just dem varje gång och de orangea gatorna är fördelaktiga för husbygge så behöver du inte dem för att vinna. Du kan lägga vantarna på dem när någon går i konkurs istället.
 • När du köper: sikta in dig på billiga fastigheterna och försök att tillskansa dig dina motspelares pengar också. Många kommer tro att det är bättre att äga den dyra halvan av spelplanen tillsammans med järnvägsstationerna även om det innebär att de inte kommer ha råd med hus. Och som du vet: den som kontrollerar husen har stor chans att vinna.

Del två: Köp upp alla hus fort och släpp aldrig ut dem på marknaden igen

 • Se till att äga så många hus så snabbt som möjligt. Det kan till och med vara värt att ta lån för att göra detta eftersom ändå ingen annan kommer kunna bygga hus eftersom du äger allihopa.
 • Köp ALDRIG ett hotell om du inte kan köpa de fyra hus som kommer ut på marknaden omedelbart.

Enda anledningen till att du inte skulle vinna med den här strategin är om någon annan också använder den. Du skulle också kunna förlora genom bojkott (dvs de andra är rejält trötta på att du alltid vinner). Vilket betyder att ni kommer sitta i dödläge i flera timmar som bara bryts när någon behöver gå till jobbet.

Där har du det, det är inte kul MEN DU BLIR EN VINNARE.

Vi tycker att det är dags att förpassa dåliga spel till historien. Monopol platsar snarare på ett museum än som underhållning på din fredagkväll. Vi på Outdoor Escape Games tycker alla förtjänar bra spel med riktiga utmaningar – vi kallar det för story spel. Spel med en rejäl berättelse som tar spelarna med på en upplevelse.

Om du vill spela ett välbalanserat spel rekommenderas Power Grid eller att spela ett av våra spel där man spelar med varandra istället för mot varandra. Ska man lösa ett mord så behöver man hjälpas åt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *