Mordgåta och middag hemma – fixa i fem steg!

Så, du vill lösa ett mord? Samla vännerna, jobbarkompisarna eller dejten och lös en mordgåta efter middagen. Här är tipsen, maten och spelet du behöver.

1. Hitta dina detektiver 💬

Första steget är att klura på vilka du vill lösa mord med och starta en gruppchatt. Varför inte posta den här bilden och se om det finns intresse? 👇

inbjudning till middag med mordgåta

Däremot kan gruppchatten bli rörig med diskussion fram och tillbaka om vem som kan när och var. För att råda bot på det kan du skapa en doodle (länk längst ner) och se vilka som kan när – börja med att lägga in dina lediga tider så fyller de andra i vilka tider de kan. Supersmidigt!

2. Beställ hem Mordgåtan i Monte Carlo 🎁

I Monte Carlo 1907 hittas änkan med juvelerna brutalt styckmördad i en koffert i Frankrike. Vem är mördaren? True Crime-mysteriet bygger på den sanna berättelsen om Emma Levin från Malmö. Om rättvisa ska skipas och mördaren åka fast hänger det på er.

Spelets leveranstid är tre dagar och kommer hem i brevlådan (du slipper ta dig till ett paketombud – skönt), lägg beställningen på måndagen för att ha det i god tid till fredagen. Eller beställ det redan nu i fall postgången skulle krångla, då har du det redan hemma. För visst vill du lösa ett riktigt fall? Klicka här för att beställa

3. Fixa middagen 🥗

Hur man gör när man bjuder på middag varierar, vissa lagar ihop, vissa kommer till dukat bord. Men oavsett vem du är, här är mina tips på enkla (men otroligt goda) maträtter: pulled pork eller himmelsk vegansk tacogryta – länk längst ner. Preppa maten innan gästerna kommer och låt puttra – varför inte skära upp tillbehören ihop?

4. AH GÄSTERNA KOMMERPANIK 🙈

✅ Skyffla in alla pappershögar under sängen

✅ Tryck ner klädhögarna i tvättpåsen
✅ Fixa toaletten

✅Vräk in hallens skor i klädkammaren

🔥 Tänd ett doftljus. PUH!

Efter snabbstädningen: nu är det dags att ta en fördrink (länk i slutet) medan ni preppar tillbehör till middagen, pratar om allt möjligt och njuter av varandras sällskap.

Dukat för kaffe och mordmysterie!

5. Efterrätt – dags för mordgåta! 🕵️‍♂️

När middagen avklarad, ta fram spelet till kaffet och kom igång. Efterrätten kanske är praliner eller en pannacotta du förberett dagen innan. Börja med att sätta på Èdith Piaf på Spotify och känn hur stämningen av den franska rivieran lägger sig i rummet. När förberedelserna är klara dags att ta fast den skyldige!

Här är länkar till allt du behöver för kvällen med mordgåta och middag:

📑 Planering: Doodle (planeringsverktyg) för att hitta en ledig tid

🕵️‍♂️ Mordgåta: True Crime-mysteriet i Monte Carlo

🎹 Stämningsmusik: Èdith Piaf på Spotify

🍹 Fördrink (2 ingredienser!): Med alkohol / Utan alkohol

🥗 Middag: Enkel Pulled Pork / Vegansk Tacogryta

🌽 Förslag på tillbehör: nachochips, picklad rödlök, gräddfil, rostad majs, tomater, ev riven ost

🍰 Efterrätt: Preppa pannacotta dagen innan / Praliner

🍿 Snacks: Pimpa popcornen med smak

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för mer mordgåtor och true crime! 👇

Processing…
Success! You're on the list.
Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *