Power Grid – ett bra brädspel oavsett nivå på spelarna 🎲

Power Grid är ett riktigt bra spel för såväl nybörjare som erfarna brädspelsfantaster. Spelet har en smart mekanism som gör att spelare kan mötas oavsett nivå. Vilken avslöjar vi lite längre ner i recensionen.

The best prices today for Power Grid deluxe: Europe/North America -  TableTopFinder

Så här ser spelplanen ut, alla spelare väljer varsin färg och ska se till att elektrifiera så många städer som möjligt på kartan. För att kunna göra det så köper man kraftverk som drivs av olika naturresurser såsom: olja, gas, vind, sopor eller uran. Det räcker inte med att bara äga ett elverk, man måste såklart också köpa drivmedel till sitt kraftverk. Ju fler städer man elektrifierar, desto mer pengar och då kan man koppla ännu fler städer till sitt nätverk. Och den som har flest vid spelets slut vinner!

Två saker som gör Power Grid till ett riktigt bra brädspel 🔌

1 .Auktionerna av kraftverk innehåller en bra blandning mellan slump och skicklighet ⚡

En omgång består av flera faser och den första fasen är auktionen av omgångens kraftverk. Här är alla med och budar, den som är sist kvar i auktionen vinner den. Ibland vill man vinna och ibland kan det vara en vinnande strategi att vänta. När ett kraftverk auktionerats ut, blir en plats tom och ett annat vänds upp ur högen – ibland är det ett bättre alternativ än det förra! Så även om man förlorar auktionen kan man vara en vinnare – roligt!

2. Hur det bestäms i vilken ordning spelarna ska spela 🎭

När man bestämmer vem som ska börja en omgång tittar man på vilken spelare som har elektrifierat flest städer och sätter den: SIST! Det vill säga, man använder turordningen som ett sätt att balansera spelet. Ju längre bak man börjar, ju tidigare får man köpa resurser vilket betyder att de för det mesta är billigare. Det är också den som har minst antal ihopkopplade städer som får börja att elektrifiera städer – vilket ger spelaren förtur till kartan och en möjlighet att hinna före ettan. Detta betyder att spelet blir lättare för ovana spelare och svårare för vana spelare samtidigt – så smart!

Power Grid har på ett elegant löst ett problem som Monopol aldrig lyckades med: hur kan spelet hållas roligt för spelare på olika nivåer under hela spelet? Power Grid är ett bra spel för både nybörjare, vana spelare och en förvissning för alla som blivit skadade av åtta timmar-partier av Monopol i sin ungdom att brädspel blivit roligare sedan dess.

Här är en bra genomgång av Power Grid’s regler:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *