Prison Break, escape room- recension

Prison Break är ett rum hos escape room-företaget Fox in a Box i Malmö. Här är en recension efter att vi precis lyckades rymma från fängelset under upploppet.


INGA SPOILERS! Du kan lugnt läsa recensionen utan att vi spoilar rummet för dig.


Prison break – myterna runt omkring

Det finns många kända rymningar från fängelser runt om i världen.

En annan, mer nutida rymning, är den som tre personer gjorde från Alcatraz år 1962. Säkerhetsfängelset Alcatraz låg på en ö utanför den amerikanska staden San Francisco. Fångarna bröderna Anglin och Frank Lee Morris grävde en tunnel genom betongväggen med en sked. För att undgå att bli upptäckta gömde papier mache-dockor med hår på från fängelsets frisörsalong i sina sängar. Fångarna kröp ut genom tunneln och tog sig från ön på en båt med 50 stulna regnrockar.

Personalen upptäckte flykten först morgonen efteråt och då påbörjade polisen letandet. Men männen hittades aldrig igen vare sig levande eller döda: FBI tror att männen drunknade i vattnet, men har inte påträffat några kroppar. Andra tror att de klarade flykten och fortsatte till Brasilien. 2013 fick polisen ett brev där skribenten säger sig vara ena brodern Anglin. I brevet står det att alla tre lyckades fly men att han, John Anglin, är den enda som fortfarande lever, nu 83 år gammal. Huruvida brevet verkligen är från en av rymlingarna har inte teknikerna kunnat bekräfta med vare sig DNA eller fingeravtryck. 2016 hittades ett foto som sägs visa de två bröderna, dock har myndigheterna inte bekräftat att foto verkligen är på bröderna som rymde från Alcatraz. Många frågetecken kvarstår, FBI stängde utredningen på 70-talet men den lokala polisen har fortfarande en aktiv efterlysning efter rymlingarna.

The Anglin brothers from worlds most famous prison break

Läs mer om alla turer kring rymningen och utredningen på wikipedia här.Escape room med Prison Break-tema

Fox in a Box Malmö ligger på Djäknegatan 18, det lättaste sättet att komma dit är att ta bussen till någon av hållplatserna: Djäknegatan eller Studentgatan. Från gatan kan man se ryggarna på spelledare framför datorer där de hjälper spelarna med ledtrådar. Väl framme slår ni ner er ner i en trevlig lobby och träffar er spelledare.

Innan ni går in kommer ni också få en orange fång-uniform och gå in på led, en rolig grej som gör att spelet känns mer äkta. För oss gjorde det också att vi levde oss in i rollen lite extra. Innan spelledaren lämnar oss delar hon laget i två och låser in grupperna i varsin cell. När hon stänger dörren börjar klockan ticka… 60 minuter har ni på er.

Spelet innehåller många olika… plot twists. Man kan säga att det går i riktiningar som man inte riktigt förväntar sig och allting som sker verkligen aktiverar ens adrenalinflöde. Rummet fungerar bra för tre men fungerar nog allra bäst för grupper om fyra till fem personer.

En del av gåtorna följer ganska mycket på varandra så det gäller att alla hänger med. För att lyckas extra bra i detta escape room är ett tips att studera Alcatraz-flykten lite extra…


Vill du boka Prison Break gör du det här och är ni många som vill spela kan ni spela rummet head-to-head: två lag som tävlar mot varandra att bryta sig ut först. Spelet kostar mellan 975 (3p) – 1300 (4p) kronor, lite beroende på hur många ni är som spelar.

Letar du efter escape rooms i Malmö? Vi har recenserat andra escape rooms i Malmö, bland annat: The Last Hand – The Alley , Zodic Killer – Fox in a Box och Irene Adler – Sherlocked . Vill du spela ett escape room du kan ta med dig rekommenderar vi Farao’s grav eller prova vårt utomhus escape game i 1920-talets Malmö för 299 kronor för hela gruppen.

Missa inga nyheter

Varannan torsdag mejlar vi ut ett nyhetsbrev med bland annat ett historiskt mord och en spelrecension som kan vara ett escape room eller ett annat spel, skriv upp dig!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *