The Alley: The Ancient Mystery – vi har testat

På The Alley spelade vi The ancient Mystery och tänkte passa på att recensera det för alla escape room-sugna i Malmö. The Alley’s escape rooms kan inte spelas någon annanstans än i Malmö (till skillnad från kedjor som har samma rum i flera olika städer) så varje rum är en unik upplevelse. The Ancient Mystery är deras andra rum, det första var The Last Hand.

Optimal gruppstorlek: 4-5

Skoj: 5/5

Pris: ca 285:- per spelare

Svårighetsgrad: 4/5

Hemlig bok på The Alley
Bild från thealley.se som är tjuvtitt på ett objekt i rummet

Man börjar i en grotta bortom tid och rum, inledningen är episk då man går in i ett svart rum och får höra en röst tala till en. Vill man hänga med i just storyn gäller det att lyssna noga. Rösten är på engelska och meningarna är ganska långa. Som tur är sägs inget avgörande för spelet så man kan också avnjuta rösten som en effekt. Spelarnas uppdrag är att återställa balansen mellan ordning och kaos i universum. Ingen liten uppgift minsann!

Gåtorna i rummet hos The Alley

Rummet är verkligen omgjort till en grotta och mycket detaljerat, det finns flera olika sektioner av rummet och totalt till ytan är det stort. Många av gåtorna är väldigt olika dem i andra escape room. Ofta i escape room möter man siffer-lås man ska hitta kombinationen till, detta gör man väldigt sällan i detta rum. Här är gåtorna mer avancerat programmerade och bygger förmodligen på olika sensorer vilket lyfter kvaliteten på rummen. Det är mer i linje med storyn i rummet att man ska lägga objekt i rätt ordning än att den gamla guden Quetzalcóatl skulle ha kombinationslås. Stilpoäng!

I en del escape rooms är gåtorna väldigt linjära och man måste lösa gåta ett för att komma till gåta två. Det har sina fördelar och är bra i nybörjarrum eller rum för få individer. The Ancient Mystery har många gåtor som spelarna kan lösa samtidigt. Detta betyder att alla i gruppen har något att göra och blir inte ståendes bredvid sysslolösa. Eftersom det finns så mycket att göra kan man vara en stor grupp i rummet. Dock finns risken att med många spelare kan det vara svårt att hänga med i allt som händer.

Detalj i rummet på The Alley
Bild från thealley.se som är tjuvtitt på ett objekt i rummet

Rummet är ganska svårt och innehåller många gåtor (= mycket spel för 💰) men för att hinna i tid ska man inte vara blyg när det gäller att be om ledtrådar. Och när ni väl kommit så långt att ni löst rummet kommer ni ställas inför ett val…

Mycket nöje! Här kan du boka spelet.

Avslutningsvis

Visste du att The Alley heter just The Alley för att det förr var en gammal bowlinglokal på Davidshall? Vi har tidigare recenserat deras rum The control room.

Om det skulle vara fullbokat på The Alley eller du redan har spelat rummet vill vi tipsa om vårt utomhus escape room: Möllevångskravallerna, 1926 då du & ditt lag löser ett mord tillsammans.

Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *