Topp 5 aktiviteter utomhus i Malmö 2020

Dags att ta sig ut? Men vad ska ni hitta på? Oavsett om du tar med familjen eller kompisarna finns det något i Malmö för alla. Det finns alltid något nytt att upptäcka för både dig som bor i stan eller du som är turist.

1. Fiska i kanalen 🎣

I Malmö’s kanaler får man faktiskt fiska så länge man inte stör andra med undantaget att du inte får fiska med kastspö från trafikerade broar och vid Malmöhus slott. Annars är det fritt fram, det finns gott om sportfiskare som fiskar i Malmö kanal. Sydsvenskan rapporterade för ett par år sedan att abborren som finns i kanalen håller sig under EU’s gränsvärden för gifter.

2. Klättra i Västra Hamnen 🧗‍♂️

I Västra hamnen i Stapelbäddsparken finns en Boulderpark med block som man får klättra på. Tänk på att inte klättra själv, de lila greppen visar den enklaste vägen!

Stickar Turning Torso till mässa | Västra Hamnen i Malmö

3. Lös ett mord 🕵️‍♂️

Har ni det som krävs för att lösa mordet under Möllevångskravallerna 1926? Följ med på en historisk tidsresa där ni går runt i stadsdelen Möllan i Malmö och letar ledtrådar. Ni styr själva takten på utredningen så passa på att pausa på ett fika eller för en bit mat. Finns både som PrintN’Play som kan spelas direkt och en handgjord hemskickat spel om ni ska spela om ett par dagar.

4. Träna på ett utegym 🤸‍♂️

I Malmö finns 14 utegym, två finns i fina pildammsparken där man kan passa på att springa runt parken. Ena utegymmet ligger vid gamla vattentornet och det andra ligger snett mitt emot Stadion i parken. Här hittar du en karta över alla gym i Malmö.

5. Besök Slottsträdgården 🧁

Ta med picknick och sitt på bryggan vid kanalen, gå sedan en sväng i den öppna trädgården och titta på odlingarna. Ingen picknick-korg? Inga problem. I Slottsträdgården finns ett café. Är ni ute i god tid finns också möjlighet att be om en guidad tur via epost. Kolla Malmö Stads hemsida för mer information.

Fler tips? Kommentera gärna 👇

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *