Vi testade The Alley: The Control Room

WOW! Det var vår omedelbara känsla när spelledaren Jan öppnar dörren till kontrollrummet och berättar att spelet är över. Både jag och mitt sällskap är alldeles svettiga och nerverna känns som att de ligger utanpå kroppen. Båda två har varit helt inne i spelet och tagit det på dödligt allvar.

Här kommer en recension utan spoilers, vi kommer inte förstöra nöjet för dig!

Spelet är för två stycken endast och skiljer sig lite från the andra escape rooms som finns på The Alley i Malmö som rymmer 3-6 spelare. Du och ditt sällskap har gått med på att täcka upp för din kompis en timme i kontrollrummet på det lokala kärnkraftverket. Han har övertygat er att det kommer vara lugnt och ingenting kommer hända. Snälla som ni är så har ni gått med på det och ja… här sitter ni nu i ett rum med en stor maskin framför er.

Till en början går det bra men sakta men säkert ökar intensiteten. Humor blandas med blinkande lampor, gåtor ska lösas under press. Att kunna samarbeta och kommunicera är verkligen A och O för att lyckas.

Det här ser väl inte så svårt ut att rodda? 🙂

Den stora behållningen från rummet är förutom att allting är så välgjort är humorn. Många escape rooms (även om detta inte är ett!) är väldigt allvarliga då det är mord, stölder eller andra mysterier som ska lösas. Det var väldigt befriande att vara skitstressad och att få skratta lite åt sävliga arbetskamrater på kärnkraftverket och underhållande små sidostorys (håll utkik efter dem!). Tid har verkligen lagts på detaljer och tillsammans skapar det en magisk stämning som faktiskt gör att jag i 60 minuter tror att jag vikarierar på ett kärnkraftsverk.

Boka The Control Room här . Priset för detta rum/upplevelse är i skrivande stund, juni 2019, 650 kronor för två personer.

(Bilder från TheAlley.com)

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *